Jan 10, 2015

Rätikust seelik ehk rätiseelik


 Kunagi ilusal sügisel jalutasin läbi Balti jaama ning astusin ajaviiteks turule sisse. Ilm oli ilus ja aega ka oli :). Juba eemalt nägin tervet suurt stangetäit erksavärvilisi rätikuid ja ei ole raske arvata, kuhu poole ma oma sammud siis seadsin. Rätid olid nii ilusad ja nii värvilised, et lahkusin selle stange juurest päris mitme rätiga ning silme ees kumasid vaid asjad, mida nendest rättidest lastele õmmelda tahtsin.

Nüüd siis ongi see koht, kus pean tunnistama, et see seelik ei ole mitte selle aasta näputöö vaid jääb sinna eelmise aasta sügisesse. Ma ei hakka ennast ajapuudusega välja vabandama, sest peamiselt on siiski tegemist puhtalt laiskusega, et pildid alles nüüd üle vaatasin.




Seeliku peale kulus ära üks rätik, natuke laia kummi, sutsuke voodririiet ja loomulikult niiti. Rätiku lõikasin keskelt lihtsalt pooleks, ühendasin küljed ning krookisin serva parajaks. Voodririide lõikasin õige pisut kitsama, kui rätik oli. Muus osas toimisin sarnaselt rätikuga. Lõpuks ühendasin räti ja voodri laia kummi külge, mis oli eelnevalt vastavalt lapse vööümbermõõdule ringiks ühendatud.

No comments: