Dec 21, 2014

Kuidas me kunagi pelmeene tegime



Just nii on seda postitust kõige õigem kirjeldada, sest me tegime neid pelmeene viimati juba aasta aega tagasi. Ja viga ei ole mitte nende maitses, vastupidi, nad on imemaitsvad! Lihtsalt ega nende tegemine ei ole just kerge, just füüsiliselt, sest tainas tuleb üsna "vintske" ning seda piisavalt õhukeseks rullida ei olegi nii lihtne. Kuid olgem ausad, maitse korvab kõik vaeva ning on raskele tööle ideaalseks krooniks!
Meil oli õnneks päris mitu kätepaari, kes vahepeal tainast rullisid ja lõpuks lasime ka meesperel käed tööle külge panna. Meie tegime pelmeene kahe perega ühise õhtusöögi tarbeks ja ma ei oleks paremat  ning maitsvamat ajaveetmise viisi suutnud ette kujutadagi!


Minu jaoks on need pelmeenid veel ühe erilise tähendusega - nimelt sai kunagi ammu just pelmeenide retsepti pärast see blogi ka alguse. Kui ma käisin oma tolleaegse töökollektiiviga jõulude puhul koos pelmeenide tegemist õppimas, tahtsin, et see retsept saaks kirjutatud kuhugi sellisesse kohta, kust ma selle kindlasti ka üles leian. On ju alati nii, et leiad või avastad mingi hea retsepti, kirjutad selle kiirelt kuhugi märkmiku või ajakirja servale ning loodad, et sul on vajadusel selle asukoht meeles. Võta näpust! Ikka kipub see tegelikult ununema!
Nii siis, retsepti leiab siit.

Sellel korral me kasutasime vana pelmeenivormi. Selle pärast said ka pelmeenid väga ühtlase välimuse.





No comments: