Dec 10, 2011

Käsitisi tehtud pelmeenid

Kahjuks ei ole mul hetkel veel ühtegi pilti, millega oma postitust illustreerida, kuid eile õhtul sai käidud koolitusel, kus õpetati ise pelmeene tegema. Olen seda juba ammu tahtnud teha. Isegi üks retsept oli internetist välja otsitud, kuid olen seni seda peljanud kartuses, et see on väga keeruline ning mahukas töö. Tegelikult on asi lihtsam, kui arvata võib. Oluline on tainas korralikult läbi sõtkuda ning siis juba suure hoole ja armastusega pelmeene voolida.

Panen siia kirja ka, millest üks pelmeeni tainas koosneb:
1 kg head ja kvaliteetset jahu (soovitatavalt Veski Mati)
2 muna
400 ml vett

Sellest retseptist tuleb 1 kg tainast, millest saab keskmiselt 200 pelmeeni või raviooli. See sõltub sellest, kui suuri pelmeene keegi teha tahab. Jahu tuleb lauale kuhjata, teha tippu väike lohuke, kuhu munad panna ning siis sinna samma tuleb vähehaaval vett lisada. Tainast tuleb järjest korraliklt sõtkuda ning pärast veidikeseks seisma jätta.
Tainast voolida pikad vorstid ja need lõigata 2 cm pikkusteks juppideks. Vorstikese läbimõõt võiks ka olla 1,5 - 2cm. Jupikesed tuleb rullida õhukesteks ketasteks, mille keskele tuleb pelmeeni segu panna.
Segu, mida pelmeenide sisse panna, võib igaüks vastavalt maitsele ise teha. Kes armastab rohkem rasvasemat ja mahlasemat pelmeeni, peab rohkem sealiha panema. Kes aga nii rasvast ei soovi, paneb rohkem loomaliha. Sellisel juhul aga panna ka vedid vett hakkliha hulka.

Ja nii lihtne see ongi!

No comments: