Jan 8, 2014

Väike küpsisetort mehele, ehk kähkukas

Õhtul tekkis vastupandamatu soov teha mehel üks kiire küpsisetort. Just parasjagu nii väike, et ta jõuaks selle tervenisti üksi nahka pista ja et kodus leidauvatest materjalidest ikka jätkuks. Ja nii see tort kiirkorras õhtusöögi valmistamise ajal valmis saigi!
Vahel on ainult kohupiimakreem koos aprikoosi moosiga. Küpsiseid niisutasin kange kohviga ning peale rullisin väikse tüki martsipani. Külgedele pritsisin ka kohupiimakreemi ning joonistused martsipani peal on tehtud šokolaadi glasuuriga. 
Tegelikult tahtsingi lihtsalt katsetada seda, kuidas pritskotiga pritsimine mul välja tuleb. Tahtsin saada tunnetust, mismoodi see pritsimine käib, et siis kui vaja kasutada, on vähemalt mingi aimdus olemas. Tean, tean, et külgede pritsimiseks ainult kohupiimakreemist ei piisa, sest see valgub laiali, kuid oluline ei olnudki teha meistriteost. Ma pole varem eriti pritsi sõber olnud, mul on kuidagi nagu väike hirm selle ees olnud. Nüüd aga tõdesin, et hirmul ongi suured silmad! :) Homme kavatsen mehele nimepäevaks sefiiriga midagi valmistada, et proovida sefiiri valmistamine ka ära ning et saaks jälle ikka pritsida.

No comments: