Jan 9, 2014

Sefiirikorvikesed mehele nimepäevaks

No nii! Nüüd on siis ka sefiiri valmistamisega käsi valgeks tehtud! Ei olnudki nii raske, nagu arvasin. Vaja on vaid head masinat tegemiseks, mis vahustamise lõpuni ikka vastu peaks :) Minu masin hakkas ka imelikku haisu välja viskama, kuid pidas siiski võiduka lõpuni vastu. Ja minu sefiirihoolikust abikaasa kiitis maitse ka üliheaks, nii et asi oli seda väärt, et sefiiri tegemine ette võtta! 
Kõigepealt küpsetasin korvikesed valmis, sest meie kohalikus maapoes sellist valmistoodet ei müüda. Küpsetamiseks kasutasin liivatainast. Kuna mul õiged korvikeste vormid puudusid, siis surusin taina muffiniplaadi pesadesse. Täpselt poole küpsemise ajal võtsin ahjuplaadi korraks välja ning surusin joogiklaasi põhjaga kerkinud korvipõhja alla tagasi. Muidu oleksid ilmselt lihtsalt paksud küpsised lõpuks välja tulnud.

Kui korvikesed olid jahtunud, tõstsin korvi põhja supilusikaga maasika-rabarberi moosi. Ja siis ei jäänudki muud üle, kui sefiir kotti pista ning korvikestele mõnusalt suured mütsid peale pritsida.
 Head nimepäeva kallis kaasa!





No comments: