Nov 30, 2013

Kõrvitsa-šokolaadikook

Kuna minu viimane kollane nunnu sai supi tarbeks lahti lõigatud, siis pean ka ülejäänule kuidagi rakendust leidma. Olen juba pikalt mõelnud, et tahaks kõrvitsa ja šokolaadi kuidagi kokku panna ning täna tundus selle jaoks just õige päev olevat. Vaatasin kappi ning võtsin sealt, mis võtta andis ja proovisin nendest asjadest koogi kokku segada. Oleks mul šokolaadi rohkem olnud, oleksin sellest koogi peale ka glasuuri teinud ja mõned vaarikad ladunud, kuid oleks on paha poiss! :)


Koogis kohtusid:
400 g peenelt riivitud kõrvitsat
60 g taluvõid
100 g tumedat šokolaadi (85%)
2 kuhjaga sl mett
6 kuhjaga sl mandlijahu (võib ise mandlitest jahvatada, siis jäävad mõned mõnusad tükikesed ka sisse)
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kakaod
0,5 tl kaneeli
4 tk muna
1 dl roosuhkrut
näpuga soola

Vahusta munad suhkruga. Sulata või, šokolaad ja mesi ning lisa munavahule. Sega kõik kuivained kokku ning lisa samuti munavahule. Lõpuks sega ka riivitud kõrvits taina hulka. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta kooki 175 kraadi juures 40 minutit.

Kook jääb ülimalt hõrk, mahlane ning kerge! Kes armastab jäätist, siis võib kooki koos vaniljejäätisega süüa. Ideaalne lisand oleks ka vaarika toormoos või värsked vaarikad.

No comments: