Jan 1, 2012

HEAD UUT 2012. AASTAT!

Aga kõigepealt veel vana aasta jutud ja pildid.
Kudusin lapsele järjest 2 raglaanlõikelist kampsunit. Kasutatud on Novita Helen lõnga ning nr 6 vardaid. Kapsunid on põhimõtteliselt identsed. Erinevad vaid värvi, nööpide ja suuruse poolest. Punanane kampsun on mõne silmuse ja ning rea võrra väiksem. Mustriliselt on aga täiesti ühesugused. Mõlema kampsuni nööbid on korduskasutusel. Roosad nööbid on võetud lapse vanadelt väikseks jäänud pükstelt ning oranzid nööbid on pärit juba minu lapsepõlve ajast. Käisin neid lapsena ema nööbikarbist imetlemas ning nüüd leidsid need kasutust minu lapse kampsuni kinnisel.
Raglaani kahanduse kudusin nii, et enne kahanduskohta 4. ja 5. silmuse vahele tegin keeruga õhksilmuse, siis kudusin 4., 3. ja 2. silmuse kokku, tegin jälle ühe keeruga õhksilmuse ning lõpuks kudusin viimase silmuse tavaliselt. Siis jäi raglaani kahandus mõnusalt lai ning mustriline. Kahandusi tegin igal teisel real (igal parempidisel real).
Varrukal kasvatasin igal 8. real mõlmas servas 1 silmuse. Nööpaugud tegin lihsalt: 2 silmust kokku + 1 keeruga õhksilmus.
Ääred on ilma soonikuta. Kudusin 4 rida tavaliselt ning siis moodustasin 1:1 silmustega mustri. 2 rida kudusin ühtemoodi, 3. ja 4. real kudusin paremidise silmuse kohale pahempidise ja vastupidi. Siis kordasin 5. ja 6. real 1. ja 2. rea mustrit.


.

.

.

.


.

.

.

.
.

.

.

.




See kleit on kootud tütrele jõulupeoks, eelmise aasta jõulupeoks, kui täpne olla. Ja jälle on tegemist raglaaniga. See on minu vaieldamatult lemmikuim viis midagi kududa, sest siis ei pea jamama käeaugukaarte kujundamise ning viimistlemisega. Samuti saab seda hõlpsalt ringvarrastel kududa ning sellisel juhul jäävad küljeõmblused ka ära.

No comments: