Mar 25, 2012

Öökullimüts ja randmesoojendajad

Kuna kevad on juba ammu uksele koputanud, siis tuli mõelda ka kevadistele kehakatetele. Tegelikult juba päris pikalt olen tahtnud katsetada seda imearmast öökulli mustrit, kuid millegipärast arvasin, et see on jube raske. Selgus aga, et asi on hoopis vastupidi - see on ääretult lihtne!
Mustri leidsin internetist.

Lõngaks valisin Novita Helen´i, sest seda oli mul tütre kampsunist järgi jäänud just nii palju, et sain talle ka mütsi ja randmesoojendajad kootud ning kui hästi läheb, siis peadsele ilmakodanikule saan sellest veel ka ühe tillukese kampsiku. Pildilt ei tule päris õige lõnga värv välja, paistab selline punane, kuid tegelikult on hoopis lillakas.
Alustuseks lõin 84 silma. Sooniku kudusin 1:1 varrastega nr. 5, ülejäänud aga nr. 6 varrastega.
Sooniku osa tegin 5 rida, siis kudusin augurea paela jaoks ning siis mustri osa. Mütsile sai kokku 7 öökulli, silmadeks panin roosad kristallid. Pärast mustriosa kudusin paar ringi lihtsalt parempidises koes.
Kahandama hakkasin iga öökulli juurest, s.t kokku 7 kahandust ringil. Kahandasin igal 2. ringil.
Randmesoojendajate puhul tegin öökulli kere lühema, et muster ikka pisikesele käelabale ära mahuks. Kohe pärast viimast öökulli rida tegin 3 rida 1:1 soonikut.
 
 
 
Posted by Picasa

No comments: